Fjärrlåna

Fjärrlån

Fjärrlån

Om en bok eller artikel du söker inte finns hos oss går det i de flesta fall att fjärrlåna den från ett annat bibliotek. För att göra en fjärrlånebeställning, fyll i formuläret med så fullständiga uppgifter som möjligt. Glöm inte att ange på vilket bibliotek du vill hämta ditt fjärrlån. Personalen på biblioteket kan också hjälpa dig att göra en beställning. Oftast får du ditt fjärrlån inom en vecka.

Vi kan fjärrlåna böcker från alla folk- och högskolebibliotek i hela Sverige, men det är biblioteket som äger boken som bestämmer om fjärrlånet beviljas eller inte. Det är även biblioteket som äger boken som bestämmer lånevillkor och lånetid för fjärrlånet.

Fjärrlån från folkbibliotek inom Örebro län är kostnadsfria. Beställning av böcker som måste fjärrlånas från bibliotek i övriga Sverige kostar tio kronor per bok. OBS att du måste betala avgiften även om du inte hämtar ut boken. 

Du måste vara registrerad som låntagare hos oss för att kunna beställa ett fjärrlån.

Sök själv efter fjärrlån inom Örebro län via UT-sök.
Sök efter fjärrlån från bibliotek i övriga Sverige via Libris.


För studenter

Kurslitteratur lånas ofta inte ut som fjärrlån. Studerar du på högskola eller universitet ska du vända dig till ditt högskolebibliotek i första hand. Är du distansstudent har de flesta högskolor distansservice. Är du distansstudent utan distansservice kan vi hjälpa dig med fjärrlån av kurslitteratur.

Böcker som redan finns hos något av biblioteken inom Bergslagsbibblan fjärrlånas inte.

 

Logga in för att beställa fjärrlån.

Har du frågor om fjärrlån på Lindesbergs bibliotek, kontakta:
fjarrlan@lindesberg.se
Obs! Begränsad service för fjärrlån på Lindesbergs bibliotek under vecka 25-28 och 33.

 

  • Lindesbergs kommun

  • Nora kommun