E-film - Cineasterna

Sök e-böcker och e-ljudböcker

E-film - Cineasterna

Cineasterna strömmande filmtjänstSom låntagare hos Bergslagsbibblan har du tillgång till den strömmande filmtjänsten Cineasterna. Här finns ca 1900 filmer att välja på. Utbudet växer hela tiden och innehåller nyheter, klassiker, film för de allra yngsta, kortfilm och film från hela världen. Tjänsten fungerar i webbläsare på dator, i mobil och på surfplatta. 

Du kan låna max fyra filmer i månaden. Lånetiden är 48 timmar.

Tjänsten är gratis att använda men avgift för datatrafik kan tillkomma beroende på vilken typ av internetabonnemang du har.

De allra flesta filmerna har svensk text. En del filmer har även valbara undertexter på andra språk. Vilka språk som går att välja styrs av respektive filmbolag.

Gör så här för att titta i dator, surfplatta eller mobil

1 Starta webbläsaren i din dator, surfplatta eller mobil.
2 Gå till www.cineasterna.se
3 Välj Bergslagsbibblan i rullistan.
4 Välj en film som du vill låna.
5 Ange ditt lånekortsnummer eller personnummer och pinkod och klicka på ”Låna film”.

Apple TV

Starta webbläsaren på din iPhone eller iPad.Tryck på AirPlay-symbolen för att spela upp på en större skärm. Om AirPlay-symbolen inte visas, tryck på AirPlay-dubblering.

Google Chromecast

Chromecast fungerar för närvarande endast på Android-enheter och datorer med webbläsaren Google Chrome. Klicka på Cast-knappen som visas efter att du har valt en film och loggat in med ditt lånekortsnummer och pinkod.

Begränsningar och krav

  • Du behöver ha internetuppkoppling och bibliotekskort hos Bergslagsbibblan för att kunna titta på filmerna. Filmerna visas strömmande och går inte att ladda ner. Du behöver alltså ha internetuppkoppling hela tiden.

  • Tjänsten är gratis att använda för dig som låntagare men antalet lån är begränsat till fyra filmer per användare och månad. Varje lån är tillgängligt i 48 timmar. Eftersom biblioteket betalar leverantören per lån finns också en maxgräns för hur många filmer som sammalagt kan lånas per månad. När den maxgränsen är nådd går det tyvärr inte att se fler filmer förrän vid nästa månad.

  • OBS att avgift för datatrafik kan tillkomma beroende på vilken typ av internetabonnemang du har.

  • Varje film har en rekommenderad åldersgräns. När en låntagare vill låna en film görs en kontroll mot bibliotekssystemet för att avgöra låntagarens ålder. Om ett barn försöker låna en barnförbjuden film med sitt bibliotekskort kommer filmen inte att starta.

  • Filmerna får endast nyttjas för privat bruk och får inte användas för publika visningar. Prislista och villkor för institutionella filmvisningar (skola, förskola etc) finns hos Swedishfilm.com och Film och Skola som är en del av Swedish Film. 

Support

Kontakta Cineasternas support om du har några frågor eller om du stöter på några problem: support@cineasterna.se eller läs mer på Cineasternas Hjälp-sida med frågor och svar. 

 

  • Lindesbergs kommun

  • Nora kommun