Digital hjälp - länktips

Digital hjälp - länktips

imgLeftHär nedan har vi sammanställt en lista med länkar för dig som vill bli bättre på att hantera det digitala.

Teknikjakten Lindesberg
Teknikjakten är en pedagogisk frågesport där tanken är att du ska få träna på att använda olika digitala verktyg för att svara på frågor. För att lösa frågorna i denna teknikjakt föreslår vi att du använder dig av en smartphone, surfplatta eller dator. Du kan behöva installera appar för att lösa vissa frågor, men de går också bra att lösa med en vanlig webbläsare. I Android laddar du ner appar i Google Play Butik, och i Apple laddar du ner dem i App Store.

Digitalhjälpen (Post- och telestyrelsen)
Post- och telestyrelsen har skapat en sida med vägledning och tips som hjälper äldre att förstå och använda digitala verktyg. Det kan handla om att lära sig umgås digitalt, handla digitalt, betala räkningar digitalt, legitimera sig digitalt eller hur videosamtal fungerar.

Seniorsurfarna
Seniorsurfarna är ett program från UR Play där seniorer tillsammans lär sig att bli bättre på olika digitala verktyg. Programmet leds av Kattis Ahlström.

UR Play - Tema MIK
UR Play har sammanställt en lista över program som har temat MIK (Medie- och informationskunnighet). Det är program som hjälper dig att navigera i flödet av nyheter, reklam och information. Lär dig att skilja mellan sant och falskt och bli bättre på källkritik!

Hallå konsument
Hallå konsument har tips och råd för dig som handlar över nätet. Här kan man få reda på hur man använder ångerrätten, reklamerar en felaktig vara eller tjänst. Du kan få tips i att avgöra om sidan du tänker handla från är seriös eller inte.

Internetkunskap.se
Internetkunskap är ett initativ från Internetstiftelsen. Syftet är att man ska bli en säker och medveten användare av internet. Samla på dig kunskap om nätet och digitala tjänster som du har användning av i vardagen.

SeniorNet Örebro
SeniorNet är en ideell förening som ordnar IT-utbildning för seniorer i Örebro län. Deras grundidé är "Seniorer hjälper seniorer att använda IT". 

  • Lindesbergs kommun

  • Nora kommun