Corona-information

Sök

Logga in

Corona-information från biblioteken

 

Biblioteken följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi ber alla våra besökare att göra detsamma.

  • Stanna hemma om du är sjuk eller känner lindriga symtom som halsont, hosta eller snuva. Stanna hemma minst 48 timmar efter att du blivit frisk.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten i minst 20 sekunder.
  • Använd handsprit när möjlighet till handtvätt inte finns.
  • Undvik nära kontakt med sjuka människor.
  • Undvik att röra vid ögon, näsa eller mun.
  • Hosta och nys i armvecket eller i en pappersnäsduk.
  • Tänk på att inte besöka äldre om du är sjuk eller har sjukdomssymtom.

 

Bibliotekens öppettider

De bemannade öppettiderna på våra bibliotek kan komma att ändras med mycket kort varsel beroende på personalbrist. Aktuella öppettider hittar du på www.bergslagsbibblan.se Följ också gärna bibliotekens information på Facebook och Instagram. 

 

Tillfälligt ändrade lånevillkor

Fram till och med 31 december kan du låna:

  • 6 e-böcker/e-ljudböcker per kalendermånad
  • 6 e-filmer hos Cineasterna per kalendermånad 

Läs mer om vilka av bibliotekets tjänster du når hemifrån under E-biblioteket.

Under perioden 18 mars - 31 december förlänger vi lånetiden på böcker till sex veckor. Vi ökar också antalet omlån du kan göra själv hemifrån till fyra.

Under perioden 18 mars - 31 december får du inga nya förseningsavgifter.


Inställda program

För att minska risken för smittspridning har Nora bibliotek ställt in all programverksamhet i egen regi till och med 31 maj.

 

Information från Nora bibliotek

Öppettider och bemanning – biblioteket är lördagsstängt från 1 april. De bemannade öppettiderna på vardagar kan komma att ändras med mycket kort varsel beroende på personalbrist. Aktuella öppettider hittar du på www.bergslagsbibblan.se 

Återlämningslåda utomhus - under den bemannade öppettiden ställer vi ut återlämningslådan utanför entrén så att du som inte vill gå in i bibliotekslokalen kan lämna tillbaka det du lånat där.

Endast bokade gruppbesök - Eftersom öppettider och tillgång till personal kan variera med kort varsel utifrån sjukdomsläget är det viktigare än vanligt att alla som vill komma på gruppbesök med sin klass eller annan typ av grupp hör av er i god tid innan och bokar in ert besök. Vänta tills ni fått svar från oss.  

Meröppet - Meröppet innebär att biblioteket är tillgängligt för besökare vissa tider, även när det inte finns personal på plats. Du som har fyllt 18 år kan teckna avtal för Meröppet och få tillgång till Nora bibliotek med självservice kl. 8-22 alla dagar i veckan! Ta med legitimation och prata med personalen i informationsdisken så hjälper vi dig. Tillhör du någon av riskgrupperna? Då kan du boka tid för att komma och skriva avtal utanför bemannad öppettid. Ring oss på 0587-812 90 för att boka tid. Vi svarar säkrast kl. 12-14.
Läs mer om Meröppet på Nora bibliotek.

Omlån och övrig info - Behöver du låna om en bok du har hemma men kommer inte in på Bergslagsbibblan? Maila oss på biblioteket@nora.se eller ring på 0587-81290. Vi svarar i telefon under bemannade öppettider.

Nora kommun följer utvecklingen av Coronaviruset och följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten med flera myndigheter ger. Aktuell information som rör Nora kommun hittar du här.

 

Information från Lindesbergs bibliotek

Öppettider och bemanning – de bemannade öppettiderna på Lindesbergs stadsbibliotek och på biblioteken i Frövi, Storå och Fellingsbro, samt biblioteksbussen turer, kan komma att ändras med mycket kort varsel beroende på personalbrist. Aktuella öppettider hittar du på www.bergslagsbibblan.se

Meröppet - Meröppet innebär att biblioteket är tillgängligt för besökare vissa tider, även när det inte finns personal på plats. Du som har fyllt 16 år kan teckna avtal för Meröppet och få tillgång till Lindesbergs stadsbibliotek med självservice kl. 7-22 alla dagar i veckan. Om du inte har fyllt 18 år måste din vårdnadshavare vara med och ge sitt godkännande när avtalet skrivs. Ta med legitimation och prata med personalen i informationsdisken så hjälper vi dig. Läs mer om Meröppet på Lindesbergs stadsbibliotek.

Omlån och övrig info – Behöver du låna om en bok du har hemma men kommer inte in på Bergslagsbibblan? Maila oss på biblioteket@lindesberg.se eller ring på 0581-811 40. Vi svarar i telefon under bemannade öppettider.

Böckerna kommer hem till dig - Är du 70 år eller äldre och har svårt att komma till biblioteket? Ring eller maila oss på biblioteket så kör vi hem böcker till dig: 0581-81140 eller biblioteket@lindesberg.se

Har du reserverat en bok och vill få den hemkörd eller hämta den utanför biblioteket? Kontakta oss när du får reservationsmeddelandet.

Lindesbergs kommun följer utvecklingen av Coronaviruset och följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten med flera myndigheter ger. Aktuell information som rör Lindesbergs kommun hittar du här.

 

Mer information om coronaviruset och Covid-19

För aktuell information om coronaviruset Covid-19 besök:

 

Du kan också få svar på allmänna frågor om coronaviruset Covid-19 på telefon via det nationella informationsnumret 113 13. Hit kan du ringa dygnet runt.

Öppet idag