Läsa på olika språk

Läsa på olika språk

Vill du läsa på engelska, arabiska eller tyska? På somaliska, pashto eller något av de svenska minoritetsspråken?

På biblioteken finns det böcker på många olika språk, både i fysisk och digital form. Saknar du böcker på något språk eller letar du efter en speciell bok? Vi kan låna in böcker från andra bibliotek i Sverige och från Internationella biblioteket i Stockholm som ger service till bibliotek i hela Sverige.

Prata med ditt bibliotek så hjälper vi dig!

Gratis läsning på flera språk

Förutom biblioteken finns det andra tjänster som erbjuder gratis läsning av e-böcker och tidningar på många språk.

 

Världens bibliotek - e-böcker och ljudböcker på många språk

Världens bibliotek finns e-böcker och ljudböcker på flera språk, till exempel arabiska, persiska, somaliska, tigrinska, bosniska och kroatiska. Tjänsten innehåller böcker för både barn och vuxna, såväl skön-som facklitteratur. Alla som befinner sig i Sverige har gratis tillgång till Världens bibliotek. Efter att ha registrerat dig som användare, med e-postadress och lösenord, har du obegränsad tillgång till att strömma den litteratur som finns. 

 

Bläddra - e-böcker på Sveriges nationella minoritetsspråk

Bläddra är en app för mobil och surfplatta med e-böcker för barn och vuxna på de nationella minoritetsspråken. I nuläget finns böcker på romani chib och samiska men tanken är att det ska tillkomma litteratur även på finska, jiddisch och meänkieli. Appen är kostnadsfri och det krävs inget konto eller inloggning för att ta del av litteraturen. Det är Kungliga biblioteket som ligger bakom appen, och den är en del av deras satsning på de nationella minoriteterna bibliotek. Appen finns i Google Play och App Store.

ICDL - bilderböcker på många språk

På sidan ICDL - International Children's Digital Library finns barnböcker från olika delar av världen på många olika språk - svenska, engelska, arabiska, mongoliska, tagalog, pashto, swahili och många fler. 

 

PressReader - dagstidningar och tidskrifter från hela världen

Med bibliotekets tjänst PressReader kommer du åt ca 7000 olika dagstidningar och tidskrifter från hela världen gratis, i din dator eller mobil. Läs mer om hur man gör. 

Språk