Låna film med Cineasterna

Låna film med Cineasterna

Låna strömmande film hemifrån med Cineasterna. Välj bland tusentals filmer för både barn och vuxna.

Gör så här för att titta i dator, surfplatta eller mobil

1 Starta webbläsaren i din dator, surfplatta eller mobil.
2 Gå till www.cineasterna.com
3 Välj Bergslagsbibblan i rullistan.
4 Välj en film som du vill låna.
5 Ange ditt lånekortsnummer eller personnummer och din fyrsiffriga pinkod och klicka på ”Låna film”.

Cineasterna finns även som app. Sök på "Cineasterna" i Google Play eller App Store för att söka upp appen. Med appen kan du casta filmen till Apple TV/Google Chromecast.

Det går också att göra ett konto på Bergslagsbibblans Cineasterna-sida. Klicka på "logga in" och registrera ett gratiskonto. Då kan man spara en lista på alla favoritfilmer, och också se vad man har tittat på tidigare

Apple TV

Starta webbläsaren på din iPhone eller iPad.Tryck på AirPlay-symbolen för att spela upp på en större skärm. Om AirPlay-symbolen inte visas, tryck på AirPlay-dubblering.

Google Chromecast

Chromecast fungerar för närvarande endast på Android-enheter och datorer med webbläsaren Google Chrome. Klicka på Cast-knappen som visas efter att du har valt en film och loggat in med ditt lånekortsnummer och pinkod.

Spara favoriter - skapa ett användarkonto

För att underlätta för dig som lånar film kan du skapa ett användarkonto. Det kostar ingenting. Gör så här: Börja med att välja en film som du vill låna, fyll i ditt lånekortsnummer/personnummer och din pinkod. Därefter får du en fråga om du vill skapa en profil, fyll i uppgifterna och klicka på spara. Nu är du inloggad på Cineasterna och behöver inte ange ditt lånekortsnummer/personnummer vid varje lånetillfälle. Det underlättar för dig som besökare då du slipper att fylla i dina uppgifter vid varje lånetillfälle och ger dig en möjlighet att se tidigare och pågående lån. Det går även att favoritmarkera filmer om du har skapat ett användarkonto.

Din webbläsare kommer att spara informationen under en tid och du kommer inte att behöva logga in vid varje tillfälle. Men om du inte använder tjänsten under en period och återvänder, då loggar du in genom att klicka på "Logga in" och ange ditt användarnamn och lösenord som du angav vid registreringen. Det går inte att logga in med ditt lånekortsnummer och pinkod när du klickar på "Logga in". Det är inte ett krav att skapa ett användarkonto på Cineasterna, men det underlättar för dig då du slipper att ange ditt lånekortsnummer/personnummer och pinkod vid varje lånetillfälle.

Digiteket har gjort en introduktionsfilm för hur du använder Cineasterna:

 

Begränsningar och krav

Du behöver ha internetuppkoppling och bibliotekskort hos Bergslagsbibblan för att kunna titta på filmerna. Filmerna visas strömmande och går inte att ladda ner. Du behöver alltså ha internetuppkoppling hela tiden.

Tjänsten är gratis att använda för dig som låntagare men antalet lån är begränsat till sex filmer per användare och månad. Varje lån är tillgängligt i 48 timmar. Eftersom biblioteket betalar leverantören per lån finns också en maxgräns för hur många filmer som sammalagt kan lånas per månad. När den maxgränsen är nådd går det tyvärr inte att se fler filmer förrän vid nästa månad.


OBS att avgift för datatrafik kan tillkomma beroende på vilken typ av internetabonnemang du har.

Varje film har en rekommenderad åldersgräns. När en låntagare vill låna en film görs en kontroll mot bibliotekssystemet för att avgöra låntagarens ålder. Om ett barn försöker låna en barnförbjuden film med sitt bibliotekskort kommer filmen inte att starta.

Filmerna får endast nyttjas för privat bruk och får inte användas för publika visningar. Prislista och villkor för institutionella filmvisningar (skola, förskola etc) finns hos Swedishfilm.com och Film och Skola som är en del av Swedish Film.

Support

Kontakta Cineasternas support om du har några frågor eller om du stöter på några problem: support@cineasterna.se eller läs mer på Cineasternas sida för Vanliga frågor.

Språk