Boken kommer

Boken kommer

Om du inte kan komma till biblioteket på grund av ålder, sjukdom eller funktionsnedsättning så kan biblioteket komma till dig.

Om du inte kan komma till biblioteket, så kan biblioteket komma till dig. Tjänsten är till för dig som på grund av ålder, långvarig sjukdom eller funktionsnedsättning har svårt att ta dig till biblioteket. Boken kommer fungerar på olika sätt i våra kommuner.

Boken kommer i Hällefors

För dig som befinner dig i en av riskgrupperna för Covid-19 erbjuder vi  Boken kommer, det vill säga, vi levererar dina lån till din bostad.
Ring eller mejla oss så bokar vi en tid när vi kommer.
Boken kommer-verksamheten kommer att utökas till att gälla samtliga som av hälsoskäl inte kan ta sig till biblioteket. 

 

 

Boken kommer i Ljusnarsberg

Om du av hälsoskäl inte själv kan ta dig till biblioteket, kan biblioteket komma till dig. Villkoret är att du bor i Ljusnarsbergs kommun. Gör så här om du vill ta del av tjänsten:

  • Ta kontakt med personalen på biblioteket. 
  • Beställ det du önskar läsa per telefon, skriftligt eller genom ombud. Om du inte riktigt vet vad du vill läsa kan vi hjälpa dig att välja.
  • Bibliotekspersonalen plockar ihop böckerna och tar kontakt med dig för att bestämma en lämplig tid för leverans av böckerna.

 

Boken kommer i Nora

Om du av hälsoskäl inte själv kan ta dig till biblioteket, kan biblioteket komma till dig. Villkoret är att du bor i Nora kommun.

Hur fungerar det?

• Om du har hemtjänst alternativt bor på äldreboende eller gruppboende pratar du med personalen om du vill ta del av tjänsten.
• Om du bor hemma och inte har hemtjänst kontaktar du biblioteket direkt.
• När du är anmäld kan du själv beställa det du önskar läsa från biblioteket. Det gör du per telefon, skriftligt eller genom ombud.

Om du inte riktigt vet vad du vill läsa kan vi hjälpa dig att välja.

Kontakta oss

Telefon: 0587–812 90 (Nora biblioteks reception)
E-post: biblioteket@nora.se


 

Språk